Vissza a blogra

Így játszik egy vadállat

Mivel a hírekben egyre gyakrabban hallunk a Magyarországra visszatérő farkasokról, egyre többen érdeklődnek róluk a veresegyházi Medveotthonban is. A kézbarát falka célja, hogy mindenkihez közelebb hozza az újból felbukkanó ragadozókat. Brutus, Maya és Léna már elmúlt egy éves, a falka több ezer látogatóval találkozott a látványetetéseken. Hiába lesznek egyre nagyobbak, egyre érettebbek, játékosságuk egyelőre nem hagyott alább. Kapcsolatuk Dórival és Istvánnal egyre szorosabb. Kattints a látványos videóra! 

 

Ehhez elsősorban sok együtt töltött időre van szükség, némi jutalomfalatra és időnként mézre. Léna kezdte, most már a többiek is rászoktak arra, hogy ráugranak az ember hátára, ha a magaslat mellett valaki lehajol. A technikát már tökélyre fejlesztették. De örömmel nyalják le a mézet kézfejről, nyakról, fejről. A falkával való kapcsolat fontos eleme az érintés. Nem a simogatás, hanem az érintés! A farkast ugyanis nem simogatjuk – hangzik el sokszor a bemutatókon. És az érintés egyik nagyszerű formája, ha mézet is használunk.

A falka meglepően jól viseli a hőséget. Noha a nagy melegben többet pihennek, mint általában, a játékról, egymás zrikálásáról nem mondanak le. Egy-egy játékos hajsza után pedig jön a csobbanás a medencében, amiben egyre több víz van. Egyre több jel mutat arra, hogy idővel Maya lehet a falkavezér, de a hierarchiával kapcsolatban vannak még kérdőjelek.

Fotó: Baán Tamás látogatónk

Partnereink