Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
[Zoo-Csemege]Etessük-e a medvéket?

1% adószámunk: 18703533-1-13 | ÁLLATKERTÜNK NYITVA:  9:00 - 19:00

Online jegy

[Zoo-Csemege] Etessük-e a medvéket?

Az állatkertünkben élő medvéket mézzel ma már nem szabad etetni.

Az egészségüket és jólétüket szem előtt tartva fontos, hogy megfelelő táplálékot kapjanak. Az állatok egészséges táplálkozásának elősegítése érdekében azt kérjük, hogy kizárólag a pénztárakban kapható Zoo-csemegével, zöldségekkel és gyümölcsökkel etessék őket. Az állatok számára kialakított étrendet és mennyiséget a főállatgondozó határozza meg, figyelembe véve a medvék egészségi állapotát, étvágyát és az időjárási körülményeket is.

Ezen túlmenően, az állatok túlzott etetése elkerülése érdekében a kapható Zoo-csemege mennyiségét korlátozzuk, hogy ne fordulhasson elő, hogy a medvék túl sokat esznek. Köszönjük a megértést és az együttműködést az állatok egészségének megőrzéséért. Ha a macik már jóllaktak, aznapra a Zoo-csemege árusítását befejezzük.

Az állatvédelmi szempontoknak is kiemelt fontossága van. Az állatkerteknek az állatok optimális egészségi állapotának fenntartása és a látogatók biztonságának garantálása mellett kell működniük.

Ezért fontos, hogy az ételosztás szigorúan ellenőrzött legyen, és a látogatók csak a kijelölt helyeken vásárolhassák meg a Zoo-csemegét. Az állatok túlzott etetése és olyan ételek adása, amelyeket nem szabadna fogyasztaniuk, veszélyeztetheti az állatok egészségét és viselkedését is. Kérjük, hogy szíveskedjetek betartani az etetés szabályait, hogy az állatok egészségét és biztonságát megőrizzük.

Az agancsos kert állatai is különleges gondoskodást igényelnek. A Múzeumvasút pénztárában is kapható Zoo-csemege számukra, és ezeknek az ételeknek is ugyanolyan gondosan megtervezett étrend részét kell képezniük, mint a medvéknek. Az állatok egészségének és jóllétének fenntartása mindig elsődleges szempont a Medveotthonban, így a Zoo-csemegét csak a megfelelő mennyiségben és minőségben szabad adni nekik.

Köszönjük, hogy támogatjátok az állatkertünk munkáját és közösen figyelünk az állatok védelmére!

 

***

Érdekel a nyitvatartás?: 

https://medveotthon.hu/nyitvatartas/

Jegyeidet már online is megveheted: 

https://ticketbase.eu/partner/veresegyhazi-medveotthon-35

Programajánló cikkek érdekelnének még: 

https://medveotthon.hu/cimkek/programajanlo/

***

vissza a bejegyzésekhez
állatvédelem összes cikk zoopedagógia
2024.03.16

Kutyával nem látogatható

Változás a házirendben - Az állatkert területére állategészségügyi okok miatt ÁLLATOT (kutyát vagy egyéb házi kedvencet) behozni szigorúan tilos.
Bővebben
2023.09.19

Az állatorvos szemével

A VVTV Híradója dr Kertész Péter állatorvossal beszélget a Medveotthonban már 10 éve folytatott szakmai munkájáról
Bővebben
2023.09.10

Problémát okoznak a legyek

Ahol állatokat tartunk, ott sajnos legyek is élnek, köztük olyan kártevők is, akik ellen folyamatosan védekeznünk kell.
Bővebben