Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Terülj, terülj asztalka

1% adószámunk: 18703533-1-13 Nyitvatartás ÁPRILISBAN: 9:00 - 19:00

Online jegy

Terülj, terülj asztalka

Terülj, terülj asztalka - program Misuval, Mosival vagy az ormányos medvéinkkel

Hahó, kedves Állatbarátok!

Egy különleges látványetetés programot találtunk ki nektek a nagyon népszerű lakóinkkalés erre invitálunk most titeket:

Terülj, terülj asztalka címmel Misu és Mosi, a két bájos mosómedve, valamint Frédi, Roxi és Rozi, az elbűvölő ormányos medvéink várnak mindenkit egy felejthetetlen és interaktív táplálkozási bemutatóra.

A március 17-i szezonnyitó programunkon mutatkozunk be először és onnantól kezdve egészen októberig hétvégenként tartjuk meg ezt az érdekes, ingyenes ismeretterjesztő programot.

A programunk hétvégenként 12.00 órakor veszi kezdetét a mosómedvék kifutójában, ahol állatgondozóink - akik mindennap gondoskodnak ezekről az érdekes lényekről - megosztják veletek azokat a titkokat, amelyek Misu, Mosi, Frédi, Roxi és Rozi világát teszik annyira varázslatossá.

 

Állati órarendünkről. amely a hétvégi ingyenes bemutatókat tartalmazza, itt tudsz tájékozódni:

https://medveotthon.hu/hirek/rendszeres-bemutatoink

 

Honnan kapta a nevét a mosómedve?

A mosómedve nevét különleges viselkedése adta, amely során úgy tűnhet, mintha "mosná" az élelmét vízben. A mosómedvék gyakran mártogatják az élelmüket vízbe, mielőtt megeszik azt. Ez a viselkedés adta az ötletet a névhez, amely a legtöbb nyelven valamilyen formában ezt a jellegzetes szokást tükrözi.

A magyar elnevezés, "mosómedve", közvetlenül utal a mosásra. Az angol neve, "raccoon", eredetileg a Powhatan (póhatán) indiánok nyelvéből származik, ahol "aroughcun" vagy "raugroughcum" formában szerepelt, ami szintén utalhat az állat e jellegzetes szokására. A tudományos neve, Procyon lotor, szintén erre a szokásra utal, ahol a "lotor" latin szó "mosó"-t jelent.

Fontos megjegyezni, hogy a "mosás" inkább egyfajta tapintási vizsgálódás, mint valódi tisztítási folyamat. A mosómedvék érzékeny tapintóreceptorokkal rendelkeznek a mancsaikon, és ezeket használják a táplálék vizsgálatára, különösen a víz alatt, ahol a tapintás a legfontosabb érzékelési mód. Ez a viselkedés számos környezetben megfigyelhető, még akkor is, ha a táplálék már tiszta, vagy nincs víz a közelben.

 

A mosómedvék és ormányos medvék táplálkozása

Tudtátok, hogy a mosómedvék igazi "mindenevők"? Gyümölcsök, rovarok, kis állatok és akár tojás is szerepelhet az étrendjükben. Jellegzetes viselkedésük, hogy az élelmüket "mosdatják" vízben, bár ez valójában inkább tapintási reflex. Az ormányos medvék - akik valójában rokonai a hangyászoknak és nem a medvéknek - kifejezetten rovarokkal, elsősorban hangyákkal és termeszekkel táplálkoznak. Ezeket erős, ormányszerű orrukkal ásnak elő, és hosszú, ragadós nyelvükkel fogyasztják el.

Ezen a bemutatón nemcsak megfigyelhetitek, hogy állataink milyen ügyességgel szereznek és fogyasztanak el különböző eledelt, hanem gondozóink számos érdekes részletet is elárulnak táplálkozási szokásaikról, életmódjukról és viselkedési jellegzetességeikről.

Az esemény nemcsak informatív, hanem szórakoztató is lesz. A látványos etetés mellett állatgondozóink gondoskodnak arról, hogy a hangulat vidám és barátságos legyen, így az egész család élvezheti a programot. Az ebéd után pedig minden kedves nézőnknek lehetősége nyílik arra, hogy személyes kérdéseit tegye fel gondozóinknak.

@medveotthon_hivatalos Ismerjétek meg állatgondozóinkat, és kedvenceiket.❤️ #fy #fyp #foryou #foryoupage #animals #zoo #cuteanimals #zookeeper #zookeeperlife #sanctuarylife ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy

És mi van akkor, ha egy mosómedve elrontja a gyomrát?

A mosómedvék érzékenyek lehetnek bizonyos élelmiszerekre, környezeti tényezőkre vagy betegségekre, ami gyomorpanaszokhoz vezethet.

Mi is teszünk ilyenkor?

  1. Megfigyelés: Először is megfigyeljük az állat viselkedését és fizikai állapotát, hogy azonosítsuka lehetséges problémákat. Az étvágytalanság, a letargia, vagy a szokatlan széklet minősége mind jelezheti a gyomorproblémákat.

  2. Diéta módosítása: Ha az étrend okozza a problémát, módosítjuk a mosómedve étrendjét, hogy könnyebben emészthető és kímélő legyen, miközben az állatnak megfelelő tápanyag- és energiabevitelét biztosítják.

  3. Állatorvosi ellenőrzés: Súlyosabb vagy hosszan tartó tünetek esetén az állatorvosaink részletes vizsgálatot végezhetnek, beleértve a vérvizsgálatokat és más diagnosztikai teszteket, hogy kizárják a súlyosabb egészségügyi problémákat, mint például fertőzések vagy belső paraziták.

  4. Gyógyszeres kezelés: Szükség esetén az állatorvos gyógyszeres kezelést írhat elő a tünetek enyhítésére vagy az alapbetegség kezelésére.

  5. Pihenés és környezetvédelem: A stressz csökkentése és a nyugodt környezet biztosítása fontos lehet a gyógyulás szempontjából.

A mosómedvék táplálkozási és egészségügyi igényei összetettek, így a professzionális állatgondozók és állatorvosok szakértelme elengedhetetlen az egészségük fenntartásához. A Medveotthonban különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden állatunk a legmagasabb színvonalú gondozást és orvosi ellátást kapja.

 

 

Ne hagyjátok ki ezt a páratlan lehetőséget, hogy közelebbről is megismerjétek ezeket a lenyűgöző állatokat és gondozóik munkáját! Várunk szeretettel mindenkit a Medveotthonban, hogy együtt fedezzük fel Misu, Mosi, Frédi, Roxi és Rozi izgalmas világát!

Várunk sok szeretettel, de minden részletet azért nem árulunk el, jöjjetek és megmutatjuk!

Érdekelhet videoriportunk is, mely a mosómedvék költözködését is érinti:

https://medveotthon.hu/hirek/-videoriport--mozgalmas-napok-tobben-is-koltozkodnek

@medveotthon_hivatalos

 

FELIRATKOZOM FRISS TARTALMAKRA

***

Érdekel a nyitvatartás?: 

https://medveotthon.hu/nyitvatartas/

Jegyeidet már online is megveheted: 

https://ticketbase.eu/partner/veresegyhazi-medveotthon-35

Programajánló cikkek érdekelnének még:

https://medveotthon.hu/cimkek/programajanlo/

***

vissza a bejegyzésekhez
állatbemutatók csoportos látogatás összes cikk programajánló zoopedagógia
2023.08.23

Mindig visszavárunk :-)

Wéber Kinga festőnő grafitije az állatkertünkben, a központi sétányon. Keresd meg és fotózd le a többi grafitit is a Medveotthonban.
Bővebben
2024.01.29

Vezúv, a szamár [video]

Barátságos parlagi szamár érkezett hozzánk - egy szót sem szólt, hogy a lámák közé került, átmenetileg.
Bővebben
2024.01.30

Rendszeres bemutatóink

Március végén a Medveébresztő programunkkal indul a szezonja a rendszeres ingyenes ismeretterjesztő programjainknak és egészen ősz végéig érvényes
Bővebben