Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
[Videóriport] - mozgalmas napok, többen is költözködnek

1% adószámunk: 18703533-1-13 | ÁLLATKERTÜNK NYITVA:  9:00 - 19:00

Online jegy

[Videóriport] - mozgalmas napok, többen is költözködnek

 

Nézd meg a beszélgetést Horvát László főápolóval. Mi minden fontos esemény történik az állatok körül október elején a Medveotthonban?

>Érintett témák:

- muflon kos költöztetés az állatszaporulat céljából
- szikaszarvas költözése
- új nőstény oroszlán érkezik Veszprémből
- a mosómedve kifutóba végre beköltözhetnek az állatok
 

Talán a szikaszarvasról érdemes bővebben is írnunk:

A szikaszarvas rendkívül érdekes és sokoldalú állat, amelynek története az ázsiai területektől egészen Európáig húzódik. Eredetileg Vietnamban, Tajvanon, Koreában, Észak- és Délkelet-Kínában, Mandzsúriában és számos japán szigeten honos, ahol már évszázadok óta tenyésztik és szelídítik. Az emberi beavatkozásnak köszönhetően ma már számos európai országban, köztük Magyarországon is megtalálható. Bár eredetileg vadaskertekbe telepítették, az onnan kiszökő példányok vadon élő populációkat alakítottak ki. Az európai szarvasfajokhoz hasonló élőhelyi igényei miatt könnyen beilleszkedett a kontinensünk flórájába és faunájába.

A vadászok véleménye az állatról megoszlik: míg egyesek nem tartják értékesnek agancsa gyengesége miatt, addig mások éppen károkozásának hiányában értékelik. A volt Szovjetunióban a vadhúsellátás javítása és egy különleges drog előállítása érdekében telepítették be, amit az állat agancsából nyertek ki. A szikaszarvas remekül alkalmazkodik az európai éghajlathoz, és jól bírja a hideg telet. Ezen kívül a faj méretei is hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyedén beilleszkedjen az európai őz és a nagyobb gímszarvas közé.

Érdekesség, hogy régen valószínűleg már éltek szikaszarvasok Európában, de a dominánsabb gímszarvasok kiszorították őket.

Ha szeretné élőben is megtekinteni ezt a különleges állatot, látogasson el a veresegyházi Medveotthonba, ahol közelebbről is megismerkedhet a szikaszarvassal és annak érdekes történetével.

 
vissza a bejegyzésekhez
állatvédelem összes cikk szolgálati közlemény videó
2024.03.16

Kutyával nem látogatható

Változás a házirendben - Az állatkert területére állategészségügyi okok miatt ÁLLATOT (kutyát vagy egyéb házi kedvencet) behozni szigorúan tilos.
Bővebben
2023.09.19

Az állatorvos szemével

A VVTV Híradója dr Kertész Péter állatorvossal beszélget a Medveotthonban már 10 éve folytatott szakmai munkájáról
Bővebben
2024.01.10

[Zoo-Csemege] Etessük-e a medvéket?

Ha visszatérő látogatónk vagy, láthatod, hogy mi is változunk, méghozzá nem keveset. Régen mézes fakanál - ma gyümölcstál
Bővebben