Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Köszönet az Állatvédő Világszervezetnek [WSPA]

1% adószámunk: 18703533-1-13 | ÁLLATKERTÜNK NYITVA:  9:00 - 19:00

Online jegy

Köszönet az Állatvédő Világszervezetnek [WSPA]

25 éve történt. És a történtekért őket illeti meg az egyik legnagyobb köszönetünk. Olvass tovább az Állatvédő Világszervezet (World Society for the Protection of Animals, WSPA) és a Medveotthon összefogásáról

A WSPA fontos szerepet játszott a Veresegyházi Medveotthon létrejöttében és kezdeti működésében. A Medveotthon alapítása idején a WSPA akkori elnöke, Peter Henderson, felajánlotta segítségüket és anyagi támogatásukat a medvék rossz körülményeinek enyhítésére és egy Medveotthon létrehozására Magyarországon. Henderson az állatvédőkkel és a helyi hatóságokkal együttműködve játszott kulcsszerepet abban, hogy megtalálják a megfelelő helyszínt és támogatást a projekt megvalósításához.

A WSPA segítségével és támogatásával sikerült elindítani a Veresegyházi Medveotthont, amely mára Magyarország egyik fontos állatvédelmi intézményévé vált. A szervezet nemcsak pénzügyi segítséget nyújtott, hanem szakmai tanácsadással is hozzájárult a Medveotthon létrejöttéhez és kezdeti működéséhez.

Az eset jól mutatja, hogy az állatvédelmi szervezetek nemzetközi együttműködése és támogatása milyen fontos lehet az állatok életkörülményeinek javításában és az állatvédelem területén végzett munkában. A WSPA és hasonló szervezetek világszerte kampányokat folytatnak az állatok jogaiért és érdekeiért, és segítenek megoldani az állatokkal kapcsolatos problémákat és kihívásokat.

Az Állatvédő Világszervezet (World Society for the Protection of Animals, WSPA) egy nemzetközi állatvédő szervezet, amely a világ számos országában működik annak érdekében, hogy védelmezze és javítsa az állatok életkörülményeit és jogait. A WSPA az egyik vezető nemzetközi állatvédelmi szervezet, amely széles körű tevékenységekkel és projektekkel segíti az állatokat a világ minden táján.

A WSPA alapvető célja az állatok szenvedésének megelőzése és csökkentése, valamint az állatok védelme a környezeti változások, természeti katasztrófák és emberi tevékenység negatív hatásai ellen. A szervezet számos területen dolgozik az állatokért, például a mezőgazdaságban, az állatkísérletek ellen, az állatkertekben és az állatkínzás ellen.

Köszönjük, WSPA!

13 perces magyar nyelvű riport, melyben Dvorszky Csillával, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorával beszélget a veresegyházi városi televízió munkatársa.

Csilla, nagyon köszönjük a Tőletek érkező összes segítséget!

 

---

It happened 25 years ago. And for what happened, they deserve one of our biggest thanks. Continue reading about the collaboration between the World Society for the Protection of Animals (WSPA) and the Bear Sanctuary.

WSPA played a significant role in the establishment and initial operations of the Veresegyházi Bear Sanctuary. At the time of the sanctuary's founding, Peter Henderson, the former president of WSPA, offered their assistance and financial support to alleviate the poor living conditions of bears and to create a Bear Sanctuary in Hungary. Henderson, in collaboration with animal welfare activists and local authorities, played a key role in identifying an appropriate location and securing support for the project's implementation.

Thanks to the support and assistance from WSPA, the Veresegyházi Bear Sanctuary was successfully launched, becoming one of Hungary's prominent animal welfare institutions. The organization not only provided financial aid but also contributed valuable expertise to the establishment and initial functioning of the Bear Sanctuary.

This case illustrates the importance of international collaboration and support from animal welfare organizations in improving the living conditions of animals and advancing animal welfare efforts. WSPA, along with similar organizations worldwide, campaigns for the rights and interests of animals, and helps address the challenges and issues related to animals.

The World Society for the Protection of Animals (WSPA) is an international animal welfare organization operating in numerous countries around the world with the aim of safeguarding and improving the living conditions and rights of animals. WSPA is one of the leading international animal welfare organizations, assisting animals globally through a wide range of activities and projects.

WSPA's primary objective is the prevention and reduction of animal suffering, as well as the protection of animals against the negative impacts of environmental changes, natural disasters, and human activities. The organization works on various fronts to advocate for animals, including agriculture, opposition to animal experimentation, activities related to zoos, and the fight against animal cruelty.

We extend our gratitude to WSPA for their invaluable contributions to animal welfare!

vissza a bejegyzésekhez
állatvédelem összes cikk szolgálati közlemény
2023.06.20

25 év - 25 meghatározó arc

Nagyinterjú Kovács Annamária animátorral, aki 2019-ben csatlakozott a Medveotthon szakembereihez. Hogyan lett táborszervezésből zoopedagógiai program [video]
Bővebben
2023.07.03

Veresegyházi Múzeumvasút

A Medveotthonban található az egyedülálló erdei bányavonat muzeális jellegű bányamozdonyokkal, a medvekifutó és a kilátó mögött. Az erdőben halad egy kb. 1500m-es körpályán, menet közben átmegy egy bányavágaton.
Bővebben
2023.07.18

Új madárröpde-rendszer

Ragadozó madaraink részére madárröpde épül a madárbemutató terület közelében. Riport Horvát László főápolóval. [video]
Bővebben